Namestitev operacijskega sistema Windows

Namestitev operacijskega sistema Windows

Namestitev operacijskega sistema Windows je osnovna stvar, če želimo, da sploh lahko upravljamo z računalnikom. Operacijski sistem je kot srce za naš računalnik. Če operacijski sistem Windows ne deluje kot predvideno, potem se pojavljajo težave z večino programi, pojavijo se težave pri prijavi v uporabniški račun, lahko pride do izgube podatkov,… Se pravi nič dobrega…

Namestiti 32-bitni operacijski sistem, ali 64-bitni operacijski sistem?

To vprašanje si postavlja večina ljudi, ko izbirajo 32/64 bitno različico operacijskega sistema Windows. Preden zaidemo v zelo tehnično razlago, je bolje da malo poenostavimo zadevo. Za povprečnega uporabnika je važno zgolj količina RAM-a, ki je nameščena v računalniku. Ker imajo skoraj vsi novi računalniki nameščeno 4Gb RAMa ali več, je odločitev zelo lahka. 32-bitni operacijski sistem podpira le cca 3,2Gb RAM-a, zato moramo namestiti 64-bitni sistem Windows, da bo lahko naš operacijski sistem razpolagal z vso količino RAMa.

Se pravi:
Če imamo manj kot 4GB RAMa:  namestimo lahko 32-bitni operacijski sistem Windows
Če imamo 4Gb RAMa ali več namestimo OBVEZNO 64-bitni operacijski sistem Windows

Kaj potrebujemo za namestitev operacijskega sistema Windows?

Za namestitev operacijskega sistema Windows potrebujemo namestitveni DVD medij ali namestitveni USB ključ in aktivacijsko kodo s katero licenciramo naš operacijski sistem Windows. Med namestitvijo moramo določiti uporabniški račun, zasebnost, omrežje… Po končani namestitvi lahko takoj začnemo z uporabo nekaj osnovnih stvari kot so npr. YouTube, Gmail, Facebook. Programski paket Microsoft Office (Word, Excell, PowerPoint, OutLook,…) ni vključen v sam operacijski sistem in ga je potrebno namestiti ločeno/dodatno.

V našem računalniškem servisu SEOTECH vam pripravimo računalnik, ki bo najbolje ustrezal vašim potrebam.

V primeru vprašanj smo vam dosegljivi na telefonski številki 041/904-182.

Comments are closed.