Računalniški servis, servis računalnikov
! Oglasi !
Tehnični kotiček
Vaš IP: 54.91.203.233
Vaš odjemalec:
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)


Priporočite nas
Vaše ime:

Vaš e-mail:

Prijateljev e-mail:

! Obvestila !
Vse obiskovalce obveščamo, da delujemo na področju osrednje Slovenije:
 • Ljubljana
 • Kranj
 • Medvode
 • Domžale
 • Škofja loka
 • Trzin
 • Vodice
 • Brezovica
 • Dol pri Ljubljani
 • Horjul
 • Ig
 • Kamnik
 • Mengeš
 • Škofljica
 • Vrhnika
Po predhodnem dogovoru tudi drugje. Hvala za razumevanje!

Delovni čas:
PON-PET: 8.00 - 19.00
SOB: 8.00 - 13.00
NED,PRAZNIKI: ZAPRTO*

* Možno le ob predhodnem dogovoru + 50%

Računalniški Triki in Nasveti

- Kako nastavim domačo stran v Internet Explorerju
- Kako vključimo zavihke v Internet Explorerju
- Bližnici za priljubljeni funkciji Kopiraj - Prilepi (Copy - Paste)
- Kako zavarovati svoje brezžično omrežje
- Optimizacija računalniškega registra
- Kako odstranim SpyWare, AdWare, MalWare,...
- Ventilator(ji) v računalniku je/so zelo glasni
- Težave z gonilniki
- Kupiti prenosnik ali namizni računalnik?

- Kako nastavim domačo stran v Internet Explorerju

* v Menijski vrstici, ki se nahaja levo zgoraj izberite Orodja
* izberite Internetne možnosti
* v prvem zavihku Splošno pod rubriko Domača stran vnesite URL (internetni naslov) željene domače strani (npr. www.racunalniski-servis.com)
* kliknite gumb V redu

- Kako vključimo zavihke v Internet Explorerju

* v Menijski vrstici, ki se nahaja levo zgoraj izberite Orodja
* izberite Internetne možnosti
* pri rubriki Zavihki kliknite gumb Nastavitve
* kliknite na možnost Pojavna okna vedno odpri v novem zavihku
* kliknite gumb V redu

- Bližnici za priljubljeni funkciji Kopiraj - Prilepi (Copy - Paste)

* Kopiraj - Ctrl + C
* Prilepi - Ctrl + V

- Kako zavarovati svoje brezžično omrežje

* V varnostnih nastavitvah vašega WiFi omrežja nastavite uporabo WPA2 šifriranje. Poleg te nastavitve morate nato vnesti še poljubno geslo, ki bo odvrnilo nepovabljene goste stran od vašega brezžičnega omrežja. Če potrebujete pomoč nas pokličite na 041-904-182 in vam bomo z veseljem pomagali.

- Optimizacija računalniškega registra

Register je zbirka vseh nastavitev operacijskega sistema za vaš računalnik. Ko se v registru skozi čas nabere VELIKO nepotrebnih vnosov, se opazi počasnejše delovanje računalnika. Za optimizacijo registra vam priporočamo brezplačni program CCleaner. CCleaner omogoča optimizacijo registra kot tudi vrsto drugih uporabnih stvari kor je npr. brisanje nepotrebnih datotek iz vašega trdega diska ter vam tako prihranih nekaj dragocenega prostora na disku.

- Kako odstranim SpyWare, AdWare, MalWare,...

SpyWare, AdWare itd. so danes najbolj razširjena vrsta računalniških okužb, ki so zelo nevarne in lahko tudi zelo trdovratne za odstranjevanje. V prvi vrsti morate imeti na računalniku nameščeno protivirusno zaščito. Paziti morate da je le ta posodobljena. Zelo učinkovita programska oprema, ki odstrani še tako trdovratno okužbo in ki jo lahko brezplačno prenesete iz spleta je Malwarebytes Anti-Malware.

- Ventilator(ji) v računalniku je/so zelo glasni?

* Če ste začeli opažati, da so ventilatorji v računalniku postali zelo glasni je morda čas, da računalnik preventivno očistite. To pomeni, da pregledate vse možne zunanje odprtine ali so zaprašene. Če so, jih nežno očistite z krpo, čopičem ali pa uporabite sesalec. Če boste odpirali pokrov računalniškega ohišja bodite pozorni na garancijsko nalepko, kajti če jo strgate oz. poškodujete boste s tem preklicali vašo garancijo prodajalca oz proizvajalca. Poleg tega bodite zelo pozorni pri sesanju notranjosti, da ne iztaknete kakšnega kabla ali podobno.

- Težave z gonilniki

Težave z gonilniki lahko povzročijo nepravilno obnašanje našega računalnika. Če menite, da vam katera od naprav v računalniku ne dela kot bi morala, lahko pogledate, če imate nameščene ustrezne gonilnike. Kliknete START nato pa z desno tipko na miški kliknete na MOJ RAČUNALNIK ter UPRAVLJAJ oz MANAGE. Ko se odpre okno, kliknemo na Upravitelj naprav oz. Device Manager. Prihaže se nam seznam naprav. Če imate poleg katere naprave znak z rumenim KLICAJEM (!) morate namestiti oz posodobiti ustrezne gonilnike za to napravo.

- Kupiti prenosnik ali namizni računalnik?

Velika večina ljudi, ki kupujejo nov ali rabljen računalnik se poigrava z mislijo kaj kupiti, prenosnik ali namizni računalnik? Svetujemo vam da si odgovorite na par osnovnih vprašanj ter tako določite kaj se vam bolj splača. Pri izbiri naj vam povemo da je prenosnik po večini Dražja izbira vendar pa ponuja nekaj kar namizni ne more in to je mobilnost. Ko pridemo do končne cene izdelka lahko opazimo, da za isto vsoto denarja dobimo pri namiznem računalniku veliko boljše lastnosti kot pri prenosniku. Tukaj je mišljena velikost zaslona, količina Rama, velikost trdega diska, hitrost procesorja....